» Activitate

Proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri

Activități desfășurate în cadrul proiectului de parteneriat încheiat de Liceul Tehnologic Energetic cu  asociațiile WASP Working Art Space and Production și 4Culture

 

Elevi ai Liceului Tehnologic Energetic au participat la două activități dedicate Centenarului Marii Uniri derulate cu ocazia acestui parteneriat:

Etapa I.  Activitatea cu tema Războiul în imagini -  Ploiești  - 07.11.2018 - la Muzeul Județean de Istorie - cu participarea elevilor de la Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești, Liceul Tehnologic de Servicii Sf. Andrei Ploiești și Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina.

Această etapă a presupus:

      Dezbateri despre război/violență, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri și totodată, a 100 de ani de la sfârșitul primului război modial. Dezbaterile au fost urmate de discuții în grupuri restrânse, cu elevi și profesorii acestora.

      Cu participarea istoricului Alin CIUPALĂ, Conf. Univ. Dr. Oana BĂLUȚĂ, Olivia NIȚIȘ, art critic&curator, precum și a artiștilor Delia Popa, Vasile Rata, Valeriu Șchiau, Aurora Kiraly (TBC).

      Expoziția ARW – Artists React to WAR introduce 5 perspective asupra războiului. Despre eroine și infirmierele din al Doilea Război Mondial (Delia Popa), despre bunicul erou și sensul eroismului (Valeriu Șchiau), despre refugiați și războaiele iugoslave (Vasile Rață), despre migrație și terorism (Sorin Oncu) și, nu în ultimul rând, despre empatie în relație cu istoria și evenimetele netrăite (Aurora Kiraly).

       Lucrările au incitat la un dialog relaxat despre realități dure și incomode între liceeni, artistele și artiștii invitați, precum și teoreticieni (Oana Băluță, Alin Ciupală) și cadrele didactice.

 

Producător, WASP Studios

Co-producător, Asociația 4 Culture

Parteneri:

      Liceul Teoretic Școala Mea, București,

      Muzeul Județean de Istorie din Ploiești,        

      Colegiul  Național I.L. Caragiale din Ploiești

      Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

      Liceul Tehnologic de Servicii Sf. Andrei Ploiești

      Parteneri media: Radio România Cultural

      Proiect cultural co-finanțat de AFCN. 

im1 im2