» Prezentare

Istoric


Cum Valea Prahovei, in general, si Campina, in special, a fost leaganul ENERGETICII din tara noastra era firesc, ca tot aici sa apara si un lacas de invatatura pentru cei ce doreau sa ajunga electricieni, pentru necesitatile industiei din zona. Asa se motiveaza faptul ca la 2 septembrie 1948 ia fiinta scoala profesionala de ucenici, ce purta numele "SCOALA ENERGETICA". Scoala a luat fiinta in cadrul intrepriderii "Concordia", departamentul "ELECTRICA" din Ministerul Industriei, intreprindere care a serbat si ea un jubileu, si anume 100 de ani da la atestarea ei documentara, intreprindere care, impreuna cu Ministerul Energiei Electrice, s-a ocupat de continua dezvoltare a scolii pana in 1990, cand scoala a trecut in subordinea Ministerului Educatiei Natioanale. Buna coordonatoare, de-a lungul a patruzeci de ani, nu putea fi intrerupta asa deodatasi,daca in 1990- 1993, colaborarea a continuat datorita bunelor relatii intre scoala si intreprindere, din 1993, urmare a unui protocol incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si R.E.N.E.L. azi (ELECTRICA S.A.), scoala noastra este inclusa in lista celor sapte scoli energetice agreata de CONEL pentu parteneriat. Sa revenim la inceputuri, cand scoala noastra a functionat, timp de doi ani, in niste baraci ale inteprinderii, pe amplasamentul actualului internat. In anul 1949 a inceput constructia actualului corp A. pe un teren al intreprinderii, situate in strada Grivitei numarul 1. Constructia adapostea patru Sali de clasa, un Atelier si 12 dormitoare, acestea erau plasate la etajele I si II ale actualului corp A.


La 1 septembrie 1949 trece la Ministerul Energiei Electrice, ca la 1 august 1950 sa treaca pentru patru ani la Ministrul Minelor si Petrolului,iar la 1 sepembrie 1954 treca pentru un an la Mnisterul Energiei Electrice sub denumirea de "Scoala profesionala de Energie Electrica", tutelata fiind de Intreprinderea Regionala de Electricitate-Ploiesti, formula care a durat pana in 1990. La 1 octombrie 1958 scoala noastra primeste denumirea de "Grup Scolar de Energie Electrica"si functioneaza cu:

-scoala profesionala de ucenici;

-scoala tehnica de muncitori calificati.


In anul 1972, la 1 septembrie, ia fiinta in cadrul Grupului Scolar Energetic si liceul, care a debutat cu doua clase. Daca, de-a lungul timpului, scoala a pregatit strict pentru domeniul energetic, dupa 1990 profilurile s-au diversificat, astfel ca azi elevii pot opta pentru:

-liceu;

-scoala profesionala;

-scola postliceala;

-scoala de maistii.


Domeniile pentru care pregatim elevi sunt si ele variate, si anume:

-electrician C.S.R. -preponderent;

-electrician intretinere;

-electronist;

-informatica;

-matematica- fizica;

-tehnician proiectant electroenergetic;

-maistru electroenergetic C.S.R.


Daca la inceput am functionat cu doua clase, astfel ca prima promotie -1951- numara 51 de absolventi acum, la semicentenar, promotiascolii are 14 clase cu un total de 364 absolventi. Grupul Scolar Industrial Energetic are Azi, un numar de 1145 elevi, fiind primul ca marime intre liceele si scolile profesionale din Campina. Scoala dispune de un numar de 57 cadre didactice- fata de 18 in 1948- bine pregatite, foarte multi avand gradul I, practice aproape toti cei care aveau dreptul sl sustina. Datorita bunel pregatiri a corpului profesoral, datorita dotarii corespunzatoare a atelierelor, prima promotie de 30 muncitori turbine hidro, pentru centala Hidroelectrica bicaz, a fost scolarizata la noi. Rezultatele bune nu puteau sa apara daca acest colectiv inimos nu ar fi avut in frunte oameni cum au fost ALEXANDRU TUDOR MIU sau MARIN CONSTANTIN.


Cel din urmaa pus bazele a tot ce a insemnat dotare in aceasta scoala. Directorul Marin Constantin, inainte de a fi profesor si director, a fost - ca si celalat Marin Constantin din Urleta - dirijorul acestui colectiv de profesori.


Cum necesarul de personal calificat din sectorul energetic creste, tot asa a crescut si numarul de elevi si implicit, dotarile. Exigent cu activitatea cadrelor didactice, Ministerul Energiei Electrice a stiut sa ceara profesionalism si daruire, dar a si dat. Cum altfel se pot explica dotarile ce au urmat perioadei de inceput din care amintesc:

-1954- doua ateliere;

-1970-corpul de laboratoare-C;

-1972-caminul de baieti;

-1980-sala de sport si corpul B de laboratoare.


Cei care au innobilat, care au dat viata acestor spatii au fost profesorii si maistrii instructori care,nu de putine ori, in timp record au realizat dotarea atelierelor, cabinetelor si laboratoarelor.

Azi , scoala dispune de :

-9 laboratoare;

-5 cabinte;

-8 ateliere,

dintre care unele foarte bine dotate, appreciate in judet si scolile energetice din tara.

Scoala noastra a pregatit prin diverse forme de scolarizare un numar de 11.212 elevi.


Elevii pe care-i intalnim in hidrocentralele Portile de Fier, Lotru, Arges, Bicaz si in nenumarate Sucursale de Distributie a Energiei Electrice. Nu putini insa sunt profesorii de fizica,de istorie, de romana, juristi, specialisti sau chiar conducatori in cadrul unitatilor ELECTRICA S.A. Ca o exprexie a dragostei fata de liceul nostru, unde s-au format ca muncitori, sta si faptul ca fostii elevi ai lui, urmand diverse institute superioare, au revenit in scoala ca profesori; amintesc aici doar pe cei care azi functioneaza in liceu:Vlad Teodor , Reitu Geogeta, Nistor Ion, Radu Mihai , Predescu Sergiu. La aceasta lista ar mai fi de adaugat maistri, personal auxiliar sau personal nedidactic care a absolvit o forma sau alta de invatamant in scoala noastra. Actualmente scoala noastra este angajata pe calea reformei, reforma ce se aplica in tot ce inseamna invatamant. Reforma standardelor ocupationale, a planurilor de invatamant, a sistemelor de evaluare, a managementului scolar sau instruirea formatorilor, constituie cateva din directiile principale pe care trebuie sa le avem in vedere.

Corpul A
 • SALA A2   - Laborator chimie
 • SALA A11 - Laborator biologie
 • SALA A13 - Laborator fizică
 • SALA A26 - Cabinet turism
 • SALA A21 - Cabinet limbi străine
 • SALA A23 - Cabinet informatică
 • Săli de clasă: A3, A4, A5, A12, A22, A24, A25
 • SALA B1 - Tehnologii industriale
 • SALA B2 - Sisteme energetice
 • SALA B3 - Electronică
 • SALA B4 - Măsurări electrice
 • SALA B5 - Cabinet servicii
 • SALA B6 - Rețele electrice
 • SALA C1 - Cabinet limbi străine
 • SALA C2 - Cabinet Limba și literatura română
 • SALA C3 - Laborator fizică
 • SALA C4 - Cabinet Științe socio-umane
 • SALA C5 - Laborator informatică
 • SALA C6 - Laborator informatică
 • SALA DE SPORT
 • DEMISOL - Biblioteca
 • 9 sali de clasa
Corpul A Corpul C Corpul C Corpul A Corpul C - laborator de informatica Corpul C - interior Corpul A - laborator de informatica
Prezentare